Kun on oikein pieni, voi istua lumihiutaleille
Kun on oikein pieni, voi liitää maailman tuulien teille
-H.Huovi

tiistai 5. lokakuuta 2010

Syksyn hehkua KaivarissaKuinka ihanasti syysaurinko meitä helliikään! Olemme nauttineet pitkistä kävelylenkeistä koiran kanssa sekä tietysti käyneet paljon leikkipuistoissa. Tänään lähdimme haistelemaan eteläisen kaupunginosan merituulta - harmi vaan, miten nopeasti se aamupäivä lipuu ohi, kun päiväunet jo kutsuvat kotiin.

Iris on innoissaan junista ja sellaisella me yleensä matkustammekin, oli sitten matalaa lattiaa tai ei. Kolmosen ratikka vei meidät Kaivopuistoon, jossa tepastelimme kaikessa rauhassa syksyn värejä ihastellen. Iris työnsi välillä itse vaunujaan, juoksenteli lehtikasoissa ja haisteli toiveikkaina pensaiden oksia, joilta kukat olivat jo varisseet. "Puu" on uusin opittu sana.
 

Keskellä Kaivaria on avoin leikkipuisto keinuineen, hiekkalaatikoineen, liukumäkineen (toinen oikein iso!) sekä lohikäärmeineen! Rauhallista oli aamupäivällä, lukuunottamatta kainalosauvan kanssa liikkunutta, muovikassia roikottanutta ukkoa, joka potkiskeli hiekkakentällä pitkään jalkapalloa. Ensin vähän arvellutti, sitten lähinnä huvitti.


Teimme ensivisiitin Kaivarin Kanuunaan, itsepalvelukirppikselle. Lapsen kanssa on tottunut tekemään ostoksia varsin ripeästi, eikä nytkään ollut mahdollisuutta kovin pitkäksi aikaa jäädä penkomaan mahdollisia aarteita, mutta tyytyväinen olen saaliiseen. Iris itse oli aivan hullaantunut tuohon "hauvaan"!Ennen kotimatkaa kävimme vielä lounaalla Kortteliravintola Lungissa. Todellakin mukavan rento paikka ja toivon, ettei meistäkään ollut kovin suurta häiriötä - mitä nyt loppuvaiheessa Iris intoutui vähän liikaa hauvastaan :) Lounaaksi oli mm. palsternakkakeittoa, joka maistui meidän "valikoivammalle" pikkusuullekin, itse söin todella maukasta savulohirisottoa.

1 kommentti:

Toukan äiti kirjoitti...

Kivan kuuloinen aamupäivä!

Tuollaista kirpparia en olekaan ennen huomannut, täytyy poiketa kun sielläpäin joskus liikkuu.

(Lähdettekö joku päivä uusintakierrokselle mun ja Toukan kanssa? ;) )