Kun on oikein pieni, voi istua lumihiutaleille
Kun on oikein pieni, voi liitää maailman tuulien teille
-H.Huovi

tiistai 31. toukokuuta 2011

Kylpylämatka Tallinnaan


 
Tallinnasta löytyy useampia kylpylöitä, jotka ovat suomalaistenkin matkaajien suosiossa. Keskustasta löytyvät kylpylähotellit Kalev Spa Kalev Spa, Meriton sekä Tallink Spa.
Lyhyen ajomatkan päässä Tallinnasta löytyvät Pirita Top Spa sekä Viimsi Spa.

Pirita on rakennettu 1980, ja peruskorjauksista huolimatta olen kuullut, että siellä voi aistia menneitten vuosikymmenien havinaa, sekä hyvässä että pahassa. Se on silti pitkään ollut myös lapsiperheiden suosiossa. Viimsi Spa hotelli on valmistunut tämän vuosituhannen alussa, ja  syksyllä 2010 avautui uusi ylellinen vapaa-ajan keskus lämminvesialtaineen sekä monine erilaisine saunoineen.Itse päädyimme pienen sattuman kautta Viimsiin, joka osoittautui todelliseksi paratiisiksi. Perheen pienimmille löytyi valtava leikki- ja päiväkeskus, jossa riittää puuhaa taaperosta teiniin. Pienille lapsille oli oma aidattu alueensa, sisältäen pallomeren, leikkimökin, kotileikit, piirtämiset ja keinuhevoset. Isommat lapset näyttivät viihtyvän suurissa kiipeilytelineissä ja liukumäessä sekä sisäluisteluradalla! Hotellin asiakkaille käyttö on ilmaista ja lastenhoitajiakin löytyy, joskaan mainostuksen mukaista kielitaitoa ei niinkään.. Mutta jos uskaltaa hetkeksi jättää lapsen hoitajan seuraan, voi itse mainiosti käydä nauttimassa jostain rentouttavasta hieronnasta tai hoidosta. Kylpylä- ja SPA-palveluiden lisäksi Viimsissä voi harrastaa liikuntaa kuntosalilla sekä erilaisilla aerobic- ja jooga-tunneilla. Ja mikä parasta, kylpyläloma matkoineen tuli huomattavasti edullisemmaksi kuin mitä se suomalaisessa kylpylässä olisi ollut. Pakettihintaan kuuluivat myös kaksi nautinnollista hierontaa!

Ainoa miinus lomassamme oli hotellin ravintolan vaisu tarjonta. Onneksi tien toisella puolella löytyi myöhään avoinna oleva ruokamarket, jonka tuoretiskistä löytyi monenlaisia herkkuja. Kävelymatkan päässä, puiston laidalla sijaitsi tunnelmallinen italialainen ravintola Il Coccodrillo. Sen viereisessä suuressa mäessä riitti tilaa laskea pulkkaa isommallakin väellä – olimme matkalla siis tammikuun pakkasilla!
Nautimme kovasti ja menemme ehdottomasti toisenkin kerran!   

Lisäksi matkan erikoisuuteen kuului se, että perheemme neljäs, karvainen jäsen oli myös mukana, ja selvisi hienosti laivamatkan. Koira on kotimaassa ollut myös pari kertaa hotellissa mukana, joten sen sujumisesta meillä ei ollutkaan huolta. Lainsäädäntöön kuuluva ekinokokkoosirokote oli se matkan haastavin juttu, mutta googlettamalla löysimme sijainniltaan sopivan eläinlääkärin Tallinnasta ja ajanvarauksella homma hoitui ongelmitta.            

Lisää Viron kylpylöitä löydät täältä

Kuvat www.viimsi.ee

Erikoismaininta tallinnalaiselle ravintolalle Controvento

(oma kuva)

Ei kommentteja: